Hol van az leírva a hogy ide csak kettlebell, és krav-maga infók kerülhetnek fel?:)
Tehát egy rendhagyó post következik.
Tegnap volt szerencsénk meglátogatni az Olimpia Étterem nevű műintézményt, amiről előzőleg már sokat olvasgattam gasztronómiával foglalkozó emberkék billentyűzetéből.
A hely különleges volta aból adódik, hogy:
1. Nincs étlap
2. Csak kb. sejted hogy miket fogsz aznap enni.
Van tehát egy szép nagy fekete tábla, amin krétával az alábbi infók szerepeltek tegnap:
Alapanyagok:
- burgenlandi borjúmáj
- kecskeméti mangalica
- burgenlandi borjú
- őszi gombák a Mátrából
-stb.
Ennyi.
Ebből főz a szakács majd fogásokat, előre nem tudni hogy mit.
3,4,5,6 fogást lehet rendelni de ha mindent beleszámolunk akkor ez inkább 6-9 fogás lesz a végén.
Takács Lajos a séf, nagyon komolyan űzi a szakmáját azt kell mondjam.
Volt spenótkrém leves pirított fenyőmaggal, mangalica, borjú (máj és hús is), kacsacomb mindegyik a "sírni tudnék" kategóriába tartozik, köretnek pedig különféle zöldségek (tök, vízitorma, fejtett bab,stb) rizs, krumpli felejtős. Desszertnek többféle sajt, és a végén csokis mousse szilvával. 3,5 órán keresztül folyt a móka....
Párom vegetáriános, de ő sem járt rosszul, a gombákból sajtokból, zöldségekből komoly kompozíciókat fogyasztott, és mindezekhez nagyon finom borokat ajánlottak, amiket örömmel fogadtunk.
Ki kell próbálni na!